KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)

KURUS (Hardcover)

Regular priceRM99.00 MYR
/
Shipping calculated at checkout.
47 reviews

  • In stock
  • Inventory on the way

Available Now! Jangan terlepas untuk memiliki buku terbaru Cikgu Fitness Malaysia Kevin Zahri, "Kurus" - Panduan Kurangkan 10kg Dalam Masa 6 Minggu.

  • Hard Cover edition
  • 400 Muka Surat.
  • Penuh Warna.
  • Bahasa Malaysia

Panduan buku ini berdasarkan kisah-kisah kejayaan kurangkan berat badan program kurangkan berat badan #1 Malaysia, Jom Kurus, yang diasaskan oleh Kevin Zahri sendiri sejak 2014.

#1 Kenapa Susah Nak dan Kekal Kurus?

Setelah lebih 10 tahun dalam Permulaan buku ini bincangan ups and downs dalam bidang “Jom Kurus”, Kevin lihat pelbagai kisah kisah kejayaan, kisah “rebound”, kisah yang penuh inspirasi dan pelbagai kisah yang menyumbang kepada masalah obesiti secara am.

#2 Jom Bermula Dengan Realistik

Bab ini bincangkan dan memperkenalkan cara yang memulakan dan melakar program kurangkan berat badan yang realistik. Termasuk tanda-tanpa dan faktor yang sering menyumbang kepada “burn-out”, stress dan kegagalan pelan kurangkan berat badan untuk jangsa masa pendak mdan panjang.

#3 Panduan Kurangkan 10kg Dalam 6 Minggu

Pasti ini adalah tarikan utama majoriti pembeli buku Kevin Zahri dan kaedah ini telah digunakan oleh begitu banyak kisah kejayaan program Jom Kurus. Ia tidak mudah. Ia bukan soal kurus cepat tapi bab ini penting untuk anda memahami dan membina pelan pemakanan, senaman dan gaya hidup untuk kurangkan berat badan 10kg dalam 6 minggu yang UNIK.

#4 Rahsia Kurus Cepat: 4kg Dalam 1 Minggu

Bab ini penting! Bukan untuk anda mencubanya tapi untuk bantu anda memahami dan tidak mudah diperguna produk-produk dan trend diet yang sering viral di social media. Dalam program Jom Kurus ramai yang kurangkan berat sehingga 6-8kg pada minggu pertama. Ia tidak semudah dan seindah yang anda sangkakan tapi ia penting untuk anda memahami kaedahnya.

#5 Senaman dan Kecilkan 5P: Perut, Peha, Punggung, Pipi dan Pinggang.

Nak kecilkan perut? Pipi? Punggung? Senaman memainkan begitu banyak peranan dalam usaha anda untuk kurangkan berat badan, tingkatkan stamina, kuatkan badan, bentuk badan, kecilkan bahagian bermasalah tapi bantu kuatkan mental untuk kekalkan perjuangan “Kurus” anda. Bab ini bincangkan EVERYTHING yang anda perlu tahu dengan senaman.

#6 Mitos & Trend: Diet IF, Losyen Mustajab, Sauna …

Jom bincangkan pelbagai trend “kurus” yang sering menjadi ikutkan dan sebutan di social media dan mana-mana seminar Jom Kurus. Setiap trend, produk atau treatment mempunyai kaedah dan “rahsia” yang penting untuk anda mehaminya supaya anda tidak diperguna tapi boleh pilih sendiri untuk mengguna ataupun tidak.

#7 20 Kisah Kejayaan Jom Kurus

Bab ini memperkenalkan 20 kisah kejayaan dan perjuangan program Jom Kurus yang telah disertai oleh lebih 40,000 peserta seluruh Malaysia. Setiap individu akan kongsi kisah, gambar dan suka-duka perjuangan masing-masing. Dari kisah-kisah ini ada yang kurang 100kg, ada yang kurang 0kg setelah sertai 10 musim Jom Kurus dan ada yang dah kurang 40kg dan naik semula 40kg. These are real life stories.

#8 Kenapa KZ Selalu Positif?

Dapatkan gambaran kehidupan dan amalan gaya hidup Kevin Zahri di mana beliau kongsi tip kawalan keseimbangan kehidupan, tip kawalan stres, kunci positif, perkongsian duka-cita kehidupan, pengajaran membesar di Jerman, kehidupan di asrama, luar negara dan “rahsia” positiviti dan “awet muda” di usia 40an.

#9 Positiviti & Kesihatan Mental

Lebih 100 muka surat sepanjang buku ini fokus kepada aspek kegembiraan dan kepentingan kekuatan mental dalam usaha dan perjuangan anda untuk kurangkan atau kekalkan berat badan.

#10 Kids – Bukan Soal “Kurus”

Sempena kempen Jom Kurus Sekolah yang sudah tentu juga fokus kepada kawalan berat badan dan kurangkan kadar obesiti kanak-kanak. Buku Bonus ini berikan pelbagai tip dan amalan keluarga Kevin Zahri sendiri untuk kawal berat badan dan membesarkan anak yang cergas, cerdas, ceria dan sihat.

Expect for virtual products, all merchandise ship from our eCommerce fulfilment centre in Subang, Malaysia. Delivery within Malaysia typically takes 2-4 business days.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Customer Reviews
5.0 Based on 47 Reviews
Write a Review Ask a Question
  • Reviews
  • Questions

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
SJ
15/06/2021
Syasya J.
Malaysia Malaysia
Buku yang sangat bagus!

Buku Kurus ni best sebab dah ada step by step macam mana nak kurang 10kg 6 minggu, tips naikkan metabolisma, banyak contoh pelan diet yang biasa rakyat Malaysia ambil, jadi senang nak relate. Banyak kisah2 yang buat kita rasa inspired, memang bukan soal kurus, mental health pun main peranan penting. Terima kasih Kevin Zahri!

NA
16/04/2021
Noor A.
Malaysia Malaysia
Good info for BSK

No stress when read this book..everything will be go naturally for the aim to be”kurus” but with the knowledge it more be fun

Kevin Zahri - Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
TR
15/03/2021
Tarmizi R.
Malaysia Malaysia
Memang lain dari yang lain....

Saya dah baca sampai habis. Tak puas lah coach macam macam ilmu dan perkongsian yg sangat ohsem. bukan sahaja ilmu kurus dan diet tapi mizi sangat suka dengan tip tip HAPPY dalam kurus kerana itu masalah utama saya. asyik down n tertekan n diet2 sebelum ini tapi sekarang dah faham n rasa happy dapat makan sihat dan yang gembirakan (as coach kz cakap). bagi anda di luar sana yang ingin kurang dan kawal berat badan tu ... my advice tak payah nak labar dengan produk kurus - bazir duit je. Beli buku KURUS ini dan join program BSK coach KZ. tahniah coach dan terima kasih ubah hidup saya. baru kurang 8kg 12minggu ini tapi saya yakin dengan perjalanan saya selepas ini. Mizi

RN
09/03/2021
Ruslina N.
Malaysia Malaysia
Great book !!

Buku kurus adalah pengganti coach KZ saya selepas habis BSK. Apa yg saya belajar dlm BSK semua ada dlm buku ni jadi ia sangat2 berbaloi utk dibeli sebagai panduan dan ulangkaji dirumah agar tidak tersasar dari matlamat untuk menjaga kesihatan saya sekeluarga. Tak rugi beli percayalah !

RM
09/03/2021
Rahmah M.
Malaysia Malaysia
Buku Kurus 10kg dlm 6 minggu

Buku ini sagat membantu saya utk berjuang mendapatkn berat badan yang lebih baik dan target utk mndptkn berat badan yg ideal... sblm ini saya obesiti... setelah lebih kurang 2 bln lebih.. saya dah keluar dr line obes... kini overweight..target saya dlm 5 bln akn dtg ini saya akn mndpt brt bdn ideal dgn berpandukn buku yg sangat mmbntu ini..

NS
24/02/2021
Nourfatihah S.
Malaysia Malaysia
Sangat membantu dalam my Kurus Journey

Buku yang sangat berbaloi untuk dimiliki. Banyak ilmu yang dipelajari. Thank u Coach !

NN
08/02/2021
norma n.
Malaysia Malaysia
buku kurus

cantik hardcover, isi tak boring baca diselit2 gambar2 yang menarik, isi yang padat walaupun bacaan santai

SA
06/02/2021
Syarifah A.
Malaysia Malaysia
This book speaks to me

The words the content, the explanation, superb clear and very direct and easy to relate to. It feels like you listening to Kevin speaking to you directly. A must have book!

R
03/02/2021
Rodie
Malaysia Malaysia
Now this is not just about nk kurus! U’ll get more than that!

Just got this in the mail yesterday... and terus baca smalam.... i enjoyed reading it... really honest and informative... straight to the point and no complicated how-tos... practical tips and examples to replicate.... weight loss is achievable if u put your heart and body to it ... it’s about battling our inner demons... about importance of positivity and how it all starts from our mental picture... but the part that touches me most is the story of his past... sis sedeyyy.... really inspiring how he turned something dark and hurtful and evolved to become someone very positive, strong inside (and outside)... and follows the saying ‘what doesn’t **** us would make us stronger’.... mcm baca storybook la but at the same time it doesn’t lack good technical content.... it’s the human factor that’s special... opening up and not ashamed that everyone of us have our own battles and hardship... and how we turn out and choose our path out of the hardship is what defines us...... even if you don’t lose weight (it’s your fault!)... haha... but you will absolutely be able to reflect from his stories and sharing...keep it up Coach! This book is different in its own special way

HB
29/12/2020
Hassina B.
Malaysia Malaysia
Kurus

Easy to understand and incorporate into my life..

RA
18/12/2020
Raja a.
Malaysia Malaysia
BEST BOOK EVER

sy mula faham erti dan method terbaik untuk turun kan berat badan , tips yang sangat berguna tuan kevin buat saya faham kondisi badan saya dan start yang mana logik dan relevan untuk capai ,

MA
23/10/2020
MASTURA A.
Malaysia Malaysia
'Kitab Kurus'

Kitab kurus.. yes, just belek buku ni utk cri ilmu kurus... Mknan, senaman, positif, motivasi.. semua Ada... Hard cover, colourful... Memang terbaik.

You may also like