KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)
KURUS (Hardcover)

KURUS (Hardcover)

Regular price
RM89.90 MYR
Regular price
Sale price
RM89.90 MYR
Unit price
per 
Availability
Sold out
Shipping calculated at checkout.

Available Now! Jangan terlepas untuk memiliki buku terbaru Cikgu Fitness Malaysia Kevin Zahri, "Kurus" - Panduan Kurangkan 10kg Dalam Masa 6 Minggu.

  • Hard Cover edition
  • 400 Muka Surat.
  • Penuh Warna.
  • Bahasa Malaysia

Panduan buku ini berdasarkan kisah-kisah kejayaan kurangkan berat badan program kurangkan berat badan #1 Malaysia, Jom Kurus, yang diasaskan oleh Kevin Zahri sendiri sejak 2014.

#1 Kenapa Susah Nak dan Kekal Kurus?

Setelah lebih 10 tahun dalam Permulaan buku ini bincangan ups and downs dalam bidang “Jom Kurus”, Kevin lihat pelbagai kisah kisah kejayaan, kisah “rebound”, kisah yang penuh inspirasi dan pelbagai kisah yang menyumbang kepada masalah obesiti secara am.

#2 Jom Bermula Dengan Realistik

Bab ini bincangkan dan memperkenalkan cara yang memulakan dan melakar program kurangkan berat badan yang realistik. Termasuk tanda-tanpa dan faktor yang sering menyumbang kepada “burn-out”, stress dan kegagalan pelan kurangkan berat badan untuk jangsa masa pendak mdan panjang.

#3 Panduan Kurangkan 10kg Dalam 6 Minggu

Pasti ini adalah tarikan utama majoriti pembeli buku Kevin Zahri dan kaedah ini telah digunakan oleh begitu banyak kisah kejayaan program Jom Kurus. Ia tidak mudah. Ia bukan soal kurus cepat tapi bab ini penting untuk anda memahami dan membina pelan pemakanan, senaman dan gaya hidup untuk kurangkan berat badan 10kg dalam 6 minggu yang UNIK.

#4 Rahsia Kurus Cepat: 4kg Dalam 1 Minggu

Bab ini penting! Bukan untuk anda mencubanya tapi untuk bantu anda memahami dan tidak mudah diperguna produk-produk dan trend diet yang sering viral di social media. Dalam program Jom Kurus ramai yang kurangkan berat sehingga 6-8kg pada minggu pertama. Ia tidak semudah dan seindah yang anda sangkakan tapi ia penting untuk anda memahami kaedahnya.

#5 Senaman dan Kecilkan 5P: Perut, Peha, Punggung, Pipi dan Pinggang.

Nak kecilkan perut? Pipi? Punggung? Senaman memainkan begitu banyak peranan dalam usaha anda untuk kurangkan berat badan, tingkatkan stamina, kuatkan badan, bentuk badan, kecilkan bahagian bermasalah tapi bantu kuatkan mental untuk kekalkan perjuangan “Kurus” anda. Bab ini bincangkan EVERYTHING yang anda perlu tahu dengan senaman.

#6 Mitos & Trend: Diet IF, Losyen Mustajab, Sauna …

Jom bincangkan pelbagai trend “kurus” yang sering menjadi ikutkan dan sebutan di social media dan mana-mana seminar Jom Kurus. Setiap trend, produk atau treatment mempunyai kaedah dan “rahsia” yang penting untuk anda mehaminya supaya anda tidak diperguna tapi boleh pilih sendiri untuk mengguna ataupun tidak.

#7 20 Kisah Kejayaan Jom Kurus

Bab ini memperkenalkan 20 kisah kejayaan dan perjuangan program Jom Kurus yang telah disertai oleh lebih 40,000 peserta seluruh Malaysia. Setiap individu akan kongsi kisah, gambar dan suka-duka perjuangan masing-masing. Dari kisah-kisah ini ada yang kurang 100kg, ada yang kurang 0kg setelah sertai 10 musim Jom Kurus dan ada yang dah kurang 40kg dan naik semula 40kg. These are real life stories.

#8 Kenapa KZ Selalu Positif?

Dapatkan gambaran kehidupan dan amalan gaya hidup Kevin Zahri di mana beliau kongsi tip kawalan keseimbangan kehidupan, tip kawalan stres, kunci positif, perkongsian duka-cita kehidupan, pengajaran membesar di Jerman, kehidupan di asrama, luar negara dan “rahsia” positiviti dan “awet muda” di usia 40an.

#9 Positiviti & Kesihatan Mental

Lebih 100 muka surat sepanjang buku ini fokus kepada aspek kegembiraan dan kepentingan kekuatan mental dalam usaha dan perjuangan anda untuk kurangkan atau kekalkan berat badan.

#10 Kids – Bukan Soal “Kurus”

Sempena kempen Jom Kurus Sekolah yang sudah tentu juga fokus kepada kawalan berat badan dan kurangkan kadar obesiti kanak-kanak. Buku Bonus ini berikan pelbagai tip dan amalan keluarga Kevin Zahri sendiri untuk kawal berat badan dan membesarkan anak yang cergas, cerdas, ceria dan sihat.

Customer Reviews
4.9 Based on 37 Reviews
Write a Review Ask a Question
  • Reviews
  • Questions

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
FM
20/08/2020
Faridah M.

Dear Kevin, this is the first book that i read cover to cover within 2 days and it get me so pumped up to start on my weight loss journey. (First saw your book in my friend's IG). I'm going to jump a bit to the Chaper 6 Up, Close and Personal, okay? That chapter really touched my heart and it made me cry inside for a good reason. All these years, i have only known you as KZ the fitness trainer, and that's it. But after reading about your 'kisah pahit', i really respect you as i know you are a very sincere person who wants to help us ordinary people with weight problems. You are so real! And i like that! Okay, back to my brief review of your book. Now i fully understand the term 'bukan soal kurus' and it is not just a 6 week program! It is more that that, it is a lifelong commitment! Thank you! You basically cover everything I wanted to know and more. Your presentation style is unique as you bring the reader along the whole weight loss journey in a very engaging way. So much so that i feel committed to lose weight for myself, for my own health. I started right away, so yeah! Words like BMR, DCR, calories, exercise, diet, plateau and many more just don't scare me anymore haha... it just makes more sense now. And oh, thanks for including those 'kisah kurus'! Truly inspiring. This book is truly value for money and i say this sincerely. You're a good guy Kevin, and i feel your passion and sincerity to help many others. I promise myself that i will play my part, take care of my health and lose my 10 kg even if it takes a little longer than 6 weeks. And that is just the beginning. Thank you for believing in me. I believe in myself more than ever now! May Allah SWT bless you and your beautiful family in every single way. Aamiin. Say hi to Rafael and Mikaela. Ps... RIP to your beloved mum. Al Fatihah to your arwah brother. Yours sincerely, Kak Fari

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
JA
19/08/2020
Jaja A.

Honestly it's the best way to learn & follow healthy lifestyle.

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
SJ
13/08/2020
Sufiah j.

Soooooo good. Simply the most practical and happiest KURUS book ever! its not about KURUS, its about being happy, healthy and fit!!! Thank you sir.

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
HA
02/08/2020
Haziq A.

Informative and useful. Packed with knowledge and experiences from others

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
SS
25/07/2020
SHAZMIRA S.

Haiiiii kalau awak xnak kurus pun buku ni amat sesuai jadi bahan bacaan..buku yg lawa... n bila letak atas meja pej...masa nk suap makan ternmpak je Kurus terus insaf lets kurus!!!!!

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
ZE
23/06/2020
Zulaikha Eliya B.

saya ambil masa seminggu untuk habiskan senaskah buku ni.. bagi saya buku ni bukanlah buku tipikal diet diluar sana.. buku ni ibarat memberi semua jawapan kepada persoalan2 saya selama ni.. xlupa semangat ikut suka hati aku dan senantiasa enjoy dan positive untuk halatuju kurus akan sentiasa saya terapkan dalam diri.. doakan saya berjaya..

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
NH
18/06/2020
Nur Hazwani M.

Very informative

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
SN
15/06/2020
Siti Nurul Ain S.

Hi...suka buku ni..tapi kecewa sebab hardcover koyak dan patah...saya memang suka kumpul koleksi buku untuk bahan bacaan dan selalunya memang sangat kecewa kalau buku tu dah koyak masa terima..sebab saya ada library sendiri..mohon baiki dari segi kualiti...apa2 pun buku ni sangat membantu..terima kasih..

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
NA
15/06/2020
NURHIDAYAH A.

No comments but this book really AWESOME !!!!!

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
SA
15/06/2020
Syawal A.

buku tebal..tak rugi beli..penulisan yang santai..

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
NA
12/06/2020
Nurizzati Aisyah A.

I bought this book as my humble support to Jom Kurus Sekolah. Anyway, this book kind of 'Bible of Kurus'! Haha. I like the images in the book. Tq KZ!

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review
HM
11/06/2020
Harizom M.

Alhamdulillah,buku terbaik yang pernah saya beli..penuh motivasi dan perbincangan yang positif dan santai, membangkitkan aura semangat mencapai matlamat. Disyorkan kepada semua #sukaHatiAku

Kevin Zahri - Official Bukan Soal Kurus Store KURUS (Hardcover) Review